ПРОДУКТИ С ТЪРГОВСКА МАРКА „БАГРА”
Нашето дружество е български земеделски производител и преработвател на множество продукти, наложени на пазара под търговска марка „БАГРА”.
Разпределили сме
нашето производство в две основни звена, като отделни дружества:
- ЕТ „Булгарплод Кюстендил – Георги
Разсипийски” – Земеделски производител на ябълки и сини сливи, Цех за
сушени плодове, Ябълково брашно и Ябълков оцет;
- „Маршал 91” ООД – Производстен цех за директни
плодови сокове.
Производствените
бази са разположени в с. Граница, общ. Кюстендил – на една обща площадка.
„МАРШАЛ
91” ООД
е специализиран производител на директните сокове от плодове под търговската
марка „БАГРА“.
ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПЛОДОВИ
СОКОВЕ
За
производството на сок се използват точно определени сортове пресни плодове,
отглеждани в собствени градини. В сравнение с традиционно произвежданите
сокове, по отношение на хранителни и здравословни качества, директните сокове
от плодове с марка “БАГРА” отговарят на новите изисквания за здравословно
хранене и напитки. Технологията на директните сокове от плодове е студено
пресован сок, без добавена захар, подсладители, вода, консерванти, концентрати
и ароматизатори. Влиянието на външната среда върху вкуса и качеството на
продуктите са сведени до минимум.
Предлаганите
директни плодови сокове се отличават със своите отлично запазени натурални
вкусови качества и са сертифицирани съгласно BRC Global Standart – система за управление на безопасността на
хранителните продукти.
Предприятието
произвежда директни сокове, които се предлагат в опаковка от 3 литра –
кутия от типа „bag in box” Предимството на «bag in box» опаковката е методът за съхранение и наливане без външен
достъп на кислород, предпазвайки сока от загуба на вкусови качества и
окисляване.
Ø сок от ябълка –
сладък
Ø сок от ябълка -
с леко кисел привкус
Ø сок от ябълка и
синя слива
Ø сок от ябълка и
вишна
Ø сок от ябълка и грозде
Ø сок от ябълка,
круша и дюля
Ø сок от ябълка и червено цвекло
ЕТ
„БУЛГАРПЛОД КЮСТЕНДИЛ – ГЕОРГИ РАЗСИПИЙСКИ” е специализиран производител на
ябълки. Ябълковите и сливови градини се намират в землищата на с. Багренци, с.
Пиперков чифлик и с. Граница, общ. Кюстендил, обл. Кюстендил. С грижата на
добър стопанин земеделския производител ЕТ „Булгарплод Кюстендил – Георги
Разсипийски” обработва собствени около 300 декара с овощни насъждения.
Районът, в който
са разположени ябълковите градини е избран не случайно - овощарската традиция
на Кюстендилския край е жива през всички времена и предавана като опит и
култура от поколение на поколение. Ябълките произвеждани в Кюстендилският
регион, са пословични със своите вкусови качества. Региона е известен като
овощната градина на България, където се отглеждат най - вкусните ябълки,
благодарение на естествените климатични особености - зона на преходно-континентален климат със
средиземноморско влияние.
Като
производители, разполагаме със собствени насаждения, които отглеждаме
натурално, с грижа, подход и обработка от професионални агрономи и работници, с
цел постигане на качествено производство.
Качеството на продукцията е гарантирано, като
плодовете са сертифицирани по GLOBAL G.A.P. от 2013 г. – сертификат за
качествена земеделска продукция.
Предлагани
сортове:
Ø Ябълки:
ü Златна превъзходна
ü Фуджи
ü Червена превъзходна
ü Пинова
ü Мелодия
ü Флорина
ü Гала
Ø Сини сливи „Стенлей”
ЦЕХ ЗА
ПРОИЗВОДСТВО НА СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
Производствената
базата разполага с модерно техническо оборудване за селектиране, преработка,
сушене и пакетиране. Предлаганите разновидности сушени плодове с марка “БАГРА” са изцяло от български продукти
без консерванти и се отличават със своите отлично запазени натурални вкусови
качества. Използват се пресни плодове, селектирани от качествени сортове,
грижливо отгледани и изсушени по специален метод, за да останат сочни и с
неустоим вкус. При процеса на сушене се отделя единствено водата, а всички
минерали се запазват напълно. Сушените продукти са без добавена захар, без
консерванти и без добавки, подходящи за всяка възраст и вкус. Натурални,
за да бъдат здравословни.
Предлаганите сушени плодове са сертифицирани съгласно FSSC 22000 – система за управление на
безопасността на хранителните продукти.
Предлагани
артикули:
Ø сушени черни череши
Ø сушени златни череши
Ø сушени вишни
Ø сушени сини сливи с костилка
Ø сушени сини сливи без костилка
ЦЕХ ЗА
ПРОИЗВОДСТВО НА ЯБЪЛКОВО БРАШНО
Ябълковото брашно се приготвя от изсушени и смлени до фин
прах узрели ябълки. Ябълковото брашно е богато на фибри, петкин и влакнини.
Снижава нивата на холестерола и токсините в организма. Успешно се използва в
приготвянето на печива. Може да прибавите малко количество за придаване на
апетитен цвят (например вместо какао) или по-голямо, за да получите характерния
ябълков вкус на кексове, плодови хлябове, бисквити и дори палачинки. Тъй като
на практика това е сушен плод, смлян на фин прах, може да го добавите при
приготвяне на бебешки каши и пюрета. Може да се добавя към чайове, фрешове,
шейкове, към сутрешната зърнена закуска, в блатове и кремове за сурови торти
или към други сурови десерти. Влияе върху цвета на изделията, като има ефект на
потъмнител, както и върху вкуса, който е като на натурална ябълка. Подобрява
ферментационните процеси, поради високото си захарно съдържание и има
консервиращо действие поради високата си киселинност.
ЦЕХ ЗА ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ
Нефилтрираният
и непастьоризиран ябълков оцет е получен от добре узрели, сладки сортове ябълки
от нашите градини. Съдържа т.н. „майка“ от живи оцетно-кисели бактерии, ензими,
минерали и органични вещества, голямо количество пектин, природна ябълчна киселина
и витамини В, С, Е и А. Той може да се използва не само като природен
консервант и подправка към различни ястия, но и като лечебно средство,
притежаващо цял комплекс полезни лечебни свойства.