ПРОДУКТИ С ТЪРГОВСКА МАРКА „БАГРА”

 

 Нашето дружество е български земеделски производител и преработвател на множество продукти, наложени на пазара под търговска марка „БАГРА”.

Разпределили сме нашето производство в две основни звена, като отделни дружества:

 -  ЕТ „Булгарплод Кюстендил – Георги Разсипийски” – Земеделски производител на ябълки и сини сливи, Цех за сушени плодове, Ябълково брашно и Ябълков оцет;

- „Маршал 91” ООД – Производстен цех за директни плодови сокове.

Производствените бази са разположени в с. Граница, общ. Кюстендил – на една обща площадка.

                                                                                                    


„МАРШАЛ 91” ООД е специализиран производител на директните сокове от плодове под търговската марка „БАГРА“.


ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПЛОДОВИ СОКОВЕ

За производството на сок се използват точно определени сортове пресни плодове, отглеждани в собствени градини. В сравнение с традиционно произвежданите сокове, по отношение на хранителни и здравословни качества, директните сокове от плодове с марка “БАГРА” отговарят на новите изисквания за здравословно хранене и напитки. Технологията на директните сокове от плодове е студено пресован сок, без добавена захар, подсладители, вода, консерванти, концентрати и ароматизатори. Влиянието на външната среда върху вкуса и качеството на продуктите са сведени до минимум.

Предлаганите директни плодови сокове се отличават със своите отлично запазени натурални вкусови качества и са сертифицирани съгласно BRC Global Standart  – система за управление на безопасността на хранителните продукти.

Предприятието произвежда директни сокове, които се предлагат в опаковка от 3 литра – кутия от типа „bag in box” Предимството на «bag in box» опаковката е  методът за съхранение и наливане без външен достъп на кислород, предпазвайки сока от загуба на вкусови качества и окисляване.

Ø сок от ябълка – сладък

Ø сок от ябълка - с леко кисел привкус

Ø сок от ябълка и синя слива

Ø сок от ябълка и вишна

Ø сок от ябълка и грозде

Ø сок от ябълка, круша и дюля

Ø сок от ябълка и червено цвекло

 


ЕТ „БУЛГАРПЛОД КЮСТЕНДИЛ – ГЕОРГИ РАЗСИПИЙСКИ” е специализиран производител на ябълки. Ябълковите и сливови градини се намират в землищата на с. Багренци, с. Пиперков чифлик и с. Граница, общ. Кюстендил, обл. Кюстендил. С грижата на добър стопанин земеделския производител ЕТ „Булгарплод Кюстендил – Георги Разсипийски” обработва собствени около 300 декара с овощни насъждения.

Районът, в който са разположени ябълковите градини е избран не случайно - овощарската традиция на Кюстендилския край е жива през всички времена и предавана като опит и култура от поколение на поколение. Ябълките произвеждани в Кюстендилският регион, са пословични със своите вкусови качества. Региона е известен като овощната градина на България, където се отглеждат най - вкусните ябълки, благодарение на естествените климатични особености  - зона на преходно-континентален климат със средиземноморско влияние.

Като производители, разполагаме със собствени насаждения, които отглеждаме натурално, с грижа, подход и обработка от професионални агрономи и работници, с цел постигане на качествено производство.

 Качеството на продукцията е гарантирано, като плодовете са сертифицирани по GLOBAL G.A.P. от 2013 г. – сертификат за качествена земеделска продукция.

 

Предлагани сортове:

Ø Ябълки:

ü Златна превъзходна

ü Фуджи

ü Червена превъзходна

ü Пинова

ü Мелодия

ü Флорина

ü Гала

Ø Сини сливи „Стенлей”


ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

Производствената базата разполага с модерно техническо оборудване за селектиране, преработка, сушене и пакетиране. Предлаганите разновидности сушени плодове с марка “БАГРА” са изцяло от български продукти без консерванти и се отличават със своите отлично запазени натурални вкусови качества. Използват се пресни плодове, селектирани от качествени сортове, грижливо отгледани и изсушени по специален метод, за да останат сочни и с неустоим вкус. При процеса на сушене се отделя единствено водата, а всички минерали се запазват напълно. Сушените продукти са без добавена захар, без консерванти и без добавки, подходящи за всяка възраст и вкус. Натурални, за да бъдат здравословни.

Предлаганите сушени плодове са сертифицирани съгласно FSSC 22000 – система за управление на безопасността на хранителните продукти.

 

Предлагани артикули:

Ø сушени черни череши

Ø сушени златни череши

Ø сушени вишни

Ø сушени сини сливи с костилка

Ø сушени сини сливи без костилка

 

ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЯБЪЛКОВО БРАШНО

Ябълковото брашно се приготвя от изсушени и смлени до фин прах узрели ябълки. Ябълковото брашно е богато на фибри, петкин и влакнини. Снижава нивата на холестерола и токсините в организма. Успешно се използва в приготвянето на печива. Може да прибавите малко количество за придаване на апетитен цвят (например вместо какао) или по-голямо, за да получите характерния ябълков вкус на кексове, плодови хлябове, бисквити и дори палачинки. Тъй като на практика това е сушен плод, смлян на фин прах, може да го добавите при приготвяне на бебешки каши и пюрета. Може да се добавя към чайове, фрешове, шейкове, към сутрешната зърнена закуска, в блатове и кремове за сурови торти или към други сурови десерти. Влияе върху цвета на изделията, като има ефект на потъмнител, както и върху вкуса, който е като на натурална ябълка. Подобрява ферментационните процеси, поради високото си захарно съдържание и има консервиращо действие поради високата си киселинност.


ЦЕХ ЗА ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Нефилтрираният и непастьоризиран ябълков оцет е получен от добре узрели, сладки сортове ябълки от нашите градини. Съдържа т.н. „майка“ от живи оцетно-кисели бактерии, ензими, минерали и органични вещества, голямо количество пектин, природна ябълчна киселина и витамини В, С, Е и А. Той може да се използва не само като природен консервант и подправка към различни ястия, но и като лечебно средство, притежаващо цял комплекс полезни лечебни свойства.